Kentlerdeki Yeşil Alan Eksikliğine Dikkat Çeken Tasarım

İspanyol sanatçı topluluğu Luzinterruptus, "bahçe" ismini verdikleri projeyle her şeyin betonlaştığı günümüz kentlerinde yeşil alanların eksikliğine vurgu yapıyor.

3 saatlik bir sürede Madrid’deki küçük bir meydana yerleştirilen proje, bölgedeki ağaçlardan elde edilen yapraklar, dallar ve bir aydınlatma kaynağının paketlendiği şeffaf yemek kaplarından oluşuyor. Kaplar kolayca taşınabilir ve yeni dikey bir bahçe üretmek için herhangi bir duvara monte edilebilir özellikte tasarlanmış.

Ekip, bir alanın estetiğini yeniden canlandırmak için çarpıcı dekoratif yöntemlere sahip olan, fakat kişiyi görsel duyuların ötesine geçirmede başarısız olan dikey bahçelerle kentsel yeşil alanların korunmasının önemine dikkat çekmek istemiş. Tasarım, insanları, bakması güzel olan şeylerden ziyade, kentsel çevreden daha fazlasını istemeye teşvik eder nitelikte.

Ekip projeyi şu sözlerle açıklıyor:
“Kentsel yeşilliğin korunmasını teşvik etmek istedik çünkü onu kamusal alanlarda yok etmeye ya da erişilemeyen dikey cephelere indirgemeye devam edersek, doğayla tek temasımız, onu son kullanım tarihleri ile paketlenmiş halde bulduğumuz süpermarket dolapları olacak.”

Etiketler

Bir yanıt yazın