Kentinizdeki Gizli Sanatçılar Kimler?

Beyoğlu'nda ya da metro istasyonlarında sokak sanatçıları olarak tabir ettiğimiz gizli müzisyenlere sıkça rastlıyoruz.

Şarkı söyleyeninden tutun da gitar, keman, flüt, vs. gibi birçok enstrümanı çalan gizli müzisyenlere çoğu zaman sizler de eşlik etmişsinizdir öyle değil mi? Peki ya sokakta hiç piyano çaldınız mı ya da çalan gördünüz mü?

“Street Pianos” isimli bir çalışma dünyanın her köşesindeki kentlere giderek kamusal alanlarında insanların piyano çalmayı deneyimlemesi için bir etkinlik yaratıyor. “Play Me, I’m Yours” sloganı ile kentlerde varolan bu etkinlik ilk olarak 2008 yılında İngiltere’de gerçekleşti. Birmingham kentinin farklı kamusal odaklarına yerleştirilen 15 piyanoyu 3 hafta boyunca toplamda yaklaşık 140.000 kişi dinleyerek ya da çalarak deneyimledi. 2008 yılından bugüne kadar toplamda 30 kentte bu etkinlik gerçekleşti.

Etkinlik ile kamusal sanatın gelişimi ve gizli sanatçıların ortaya çıkması sağlanıyor. Proje Luke Jerram isimli bir sanatçı tarafından yönetiliyor. İsteyen herkes de piyanoları kendi kentine getirtirmek için başvurabiliyor. Etkinliğin websitesi www.streetpianos.com adresinden detaylara ulaşılabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın