Kentin Gürültüsünden Kaçmak İsteyenler İçin Bir Uygulama

Stereopublic şehirde sakin mekanlar bulmanıza yardım eden bir uygulama.

Büyük şehirlerde yaşayan herkes kentsel çevrenin bitmek bilmeyen sesine alışkındır. Kent sakinlerinin sürekli maruz kaldığı araba kornaları, bağrışmalar, uğultu.. Ama bu ses yığınından kaçmak her zaman kolay değildir. Şehrin gürültüsü bazıları için cezbedici olsa da, hepimiz arada bu kaos ortamından kaçmak isteriz.

Stereopublic bunun için düşünülmüş, şehirdeki sakin mekanlar hakkında kitlesel bilgi akışı sağlayan, internet sitesi ve telefon uygulamasıyla beraber bir sanat projesi.

Kullanıcıların keşfettikleri sakin, huzurlu mekanları, mekanların anlık görüntülerini, ses kayıtlarını ekleyerek katkıda bulunabildiği şehir haritasıyla, diğer kullanıcıların şehrin karmaşasından kaçıp, rahatlayıp dinlenebilecekleri, ya da çalışabilecekleri mekanlar bulmasını kolaylaştırıyor.

Uygulamayı kullananlar, şehirde ses turlarına katılabiliyor aynı zamanda ses sanatçısı Jason Sweeney’in bestelediği sakinleştirici, dinlendirici kompozisyonlarla da şehrin gürültüsünden kaçabiliyorlar.

“Sonik Sağlık Servisi” diye de adlandırılan Stereopublic, insanların zaman zaman da olsa teknolojiye daha az bağımlı oldukları bir yaşam tarzı aramaya başladığını anlayarak, şehir yaşamına yönelik “new sublimity” anlayışını tamamen benimsemişe benziyor. Kenttin gürültüsünden biraz da olsa kaçmak isteyenlere tavsiye edilir…

Etiketler

Bir yanıt yazın