MVRDV ve StudioPOD’dan Mumbai’de 200 Metre Uzunluğunda Bir Park

MVRDV ve StudioPOD’dan Mumbai’de 200 Metre Uzunluğunda Bir Park

Hollandalı stüdyo MVRDV ve yerel ofis StudioPOD, Mumbai , Hindistan'da beton bir üst geçidin altındaki kullanılmayan alanı 200 metre uzunluğunda bir parka dönüştürmek için işbirliği yaptı.

StudioPOD mimarlarının tanımına göre, Senapati Bapat Marg üst geçidi, Mumbai’nin kalbinde 11 kilometreden fazla uzanan ve önemli miktarda gürültü kirliliği yaratan ve hareketlilik seçeneklerini sınırlayan komşu alanlar arasında bir bariyer oluşturan bir dizi ana yolun parçası.

Şehirdeki benzer ihmal edilmiş ve gözden kaçmış alanların potansiyelini göstermeyi amaçlarken, yerel topluluğa daha iyi kamu olanakları ve yeşil alan sağlamak için StudioPOD tarafından alanın dönüşümü öngörülmüş ve alanın ilk masterplanı StudioPOD tarafından tasarlanmış.

MVRDV, bu fikirler üzerine inşa edilen StudioPOD ile birlikte çalışarak, alanın tüm öğelerinde kullanılan uyumlu bir görsel kimlik oluşturmak için kıvrımlı mavi çizgiler içeren bir tasarımla, keyifli ve bütünsel bir kentsel mekan deneyimi sunan One Green Mile için bir konsept tasarlamış.

MVRDV ortağı Stefan de Koning,”Bir üstgeçit, sıcak bir şehirde biraz gölge sağlayabilir ve yüksek binalarla geliştirilemeyecek küçük bir arazi alanı yaratır. Bunu bir kamusal alana dönüştürmek o kadar da çılgın bir fikir değil.”dedi.

Parkın peyzajı, gölgeli oturma alanlı bir salondan açık hava spor salonuna, performans alanına ve okuma alanına kadar farklı işlevlere sahip bir dizi “genel salon” olarak tasarlandı.

Bu bölgeler, kaydıraklar, tırmanma çerçeveleri, sandalyeler ve masalar içeren grafik mavi mobilyalarla birleştirildi.

Kapsamlı yeşillik, ekranlar, ekiciler ve bir kemer arasında bulunan farklı alanları da birbirine bağlıyor. Bunun biyoçeşitliliği teşvik etmesi, siteyi soğutması ve üst geçitten gelen gürültüyü azaltması umuluyor.

One Green Mile projesinin bir parçası olarak, MVRDV ve StudioPOD, asfaltlama, bisiklet yolları ve yaya geçitlerinin yanı sıra geceleri güvenliği sağlamak için bol miktarda aydınlatma sunarak sitenin erişilebilirliğini iyileştirdi.

Proje, sahadaki bitkileri sulamak için muson yağmur suyunun toplanmasını sağlayan su depolama ve filtreleme tesisleri ile tamamlandı.
Projenin planlı bir uzantısı, daha geniş yol ağının altında kamusal alana dönüştürülen toplam üç kilometrelik araziyi görüyor.

Etiketler

Bir cevap yazın