Kent Meydanı Projesi Ödemiş’in Yüzünü Değiştirecek

Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen "Kent Merkezi ve Yakın Çevresi Ulusal Mimarlık ve Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması" için müracaatların sona erdiği bildirildi.

Belediye’den yapılan açıklamaya göre, 17 Şubat tarihinde ilan edilerek başlayan yarışma için Türkiye genelinden 89 firma şartname, 78 firma da yer görme belgesi aldı. Yarışma için 34 firma proje teslim ederek, rekor sayıda katılım gerçekleşti.

Mevcut belediye hizmet binasının yıkılması yerine de kent meydanı yapılması için oluşturulan jüri üyelerinin projeleri 1-3 Haziran tarihlerinde değerlendirilmeye başlayacak. Türk Hava Kurumu binasında üç hafta boyunca sergilenecek olan projeler, vatandaşların görüşüne de sunulacak.

90 bin metre kare alanı kapsayan Yeni Kent Meydanı Projesi, Saraçoğlu Stadyumu, Ulus Meydanı ve Çamlık Parkı ile bir bütünlük oluşturacak ve kent meydanın altına 200 araçlık yeraltı otoparkı inşa edilecek. Çalışmaların ilk etabı 25 bin, ikinci etabı ise 65 bin metre kare alanda uygulanacak. 1944 yılında kent planı ulusal yarışma ile yapılan ilk ilçe olan Ödemiş’te, 68 yıl sonra meydan düzenlemesi de yine ulusal bir yarışma ile yapılıyor.

Etiketler

1 Yorum

  • omer-yilmaz says:

    “Yarışma için 34 firma proje teslim ederek, rekor sayıda katılım gerçekleşti.” ne demek? Rekorları biliyoruz aşağı yukarı. 34 katılıma olsa olsa ortalama diyebiliriz. Kolokyum tarihi nedir acaba?

Bir yanıt yazın