Kent Merkezinde Bir Aile Evi

Ailelerin şehir merkezinde hesaplı bir şekilde ikamet edebilmeleri idealinden yola çıkılarak Werkt tarafından tasarlanan The Helmet House, her yaştan aile bireyleri için kaliteli yaşam alanları sunuyor.

Fotoğraflar: Rasmus Hjortshøj

Şehirlerdeki nüfus yoğunluğu arttıkça, ortalama büyüklükteki ailelerin şehir merkezinde kendi bütçelerine uygun bir ev bulması zorlaşıyor. Bu durumdan yola çıkılarak Kopenhag’da hayata geçirilen The Helmet House projesinde bahçe alanından çok fazla kısmadan inşaat alanının büyütülmesi istendi. Evin mevcuttaki kütlesine büyük müdahalelerde bulunulmadan eve dahil edilen ek hacim ile evin kat sayısı ikiye çıkarıldı.

Ek hacimde malzeme olarak kauçuk kullanılması ve koyu gri rengin tercih edilmesi ile görsel anlamda çekici bir kontrast yaratılmak istendi.

Mevcut kütle ve yeni eklenti arasında gözlemlenen bu zıtlık, iç mekanda bir bütünleşme halini alıyor. Üst kattan sarkıtılan merdivenin birinci kat zemini ile asla temas etmiyor oluşu, iki birim arasındaki bu geçişin fiziki olarak hissedilebilmesi için küçük ancak etkili bir detay olarak tanımlanabilir.

Evin ilk katında bulunan pencereler korundu ve yapı, yeni pencereler ile desteklenerek iç mekanın doğal ışıktan yeterince yararlanabilmesi sağlandı. Ek birimde yaratılan kış bahçesi ile, evde ikamet edecek olan ailenin bir arada vakit geçirebileceği huzurlu bir ortam oluşturuldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın