“Kent Ancak Marka Olursa Global Piyasada Yer Alabilir”

ArkiPARC 2013 kapsamında 10 Nisan'da "Gelişen Kentlerde Gayrimenkul Yatırımlarının Kalkınmadaki Rolü" oturumu Mehmet Ali Ergin moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç Kağıthane Deresi’nin nasıl cazibe merkezi haline geldiğini ve yatırımcıların bu anlamda stratejilerinin nasıl oluşturulduğu hakkında bilgi verdi. Ada bazında ve daha büyük ölçekli olarak Kağıthane’de dönüşüm projelerinden bahseden Kılıç, günümüze ulaşamayan binaların tekrar hayata geçirileceğinden bahsederken, hedeflerinin 5 sene içerisinde sağlıksız yapıalrın tamamının dönüştürülmesi olduğunu belirtti. 

Güniz Çelen ise “Rekabetçi Kentler” başlıklı sunumunda, sürdürülebilir kent stratejileri üzerinde durarak, büyüyen ekonomilerde cazibe merkezleri ve kent kimliği yaratmanın öneminin altını çizdi. Kentin marka haline gelirse daha kolay bir şekilde global piyasada yer alabileceğini belirten Çelen, New York, Londra, Amsterdam gibi durağan ekonomilere sahip kentlerin yanı sıra, büyüyen kentler üzerinden de örnekler verdi. Çelen konuşmasına İstanbul’un kimliği ve bu kimliğin nasıl bir dönüşümden geçtiği üzerinden devam etti.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise Antakya’da belediyenin yatırımcılarla diayloğu ve projelere yaklaşımları konusunda bilgi verdi. Belediyeciliğin altyapı hizmeti gerçekleştirmekten çok daha öte olduğunu dile getiren Savaş, yatırımlarına “rant” gözüyle bakmadıklarını belirtti.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın