Kengo Kuma’dan Tsumiki

Japon mimar Kengo Kuma, alternatif "Lego" olarak tarif edilen ahşap, üçgen model parçaları oluşturdu. Kuma'nın Tsumiki blokları, özgün heykeller oluşturmak için de düzenlenebiliyor.

More Trees adlı bir orman koruma kurumu ile işbirliği yapılarak hayata geçirilen bu istiflenebilir sistemde, japon katran ahşabı kullanıldı.

Japonca’da blok inşa etmek anlamına gelen Tsumiki ile tekli parçalar üstüste eklenip farklı şekilde konumlandırılarak, birbirinden farklı heykeller yapılabiliyor.

Tsumiki’yi, çocukluğundan beri çok seven ve onu daha önce varolmamış haliyle tasarlayarak çocukluk hayalini gerçekleştiren Kuma blokları, “Ağır, duvar türünde ahşap bir blok değil, hafif, transparan bir sistem, tıpkı geleneksel Japon mimarisinde gördüğünüz gibi.” şeklinde tanımladı.

Sonlarına doğru zikzak girintileri olan her parça V formunda biçimlendirilmiş. Girintiler, parçaların birbirine geçmesini ve yapıştırıcı madde kullanmadan daha kompleks şekiller alabilmesini sağlıyor. Modeller kolaylıkla ayrılabiliyor ve parçalar tekrar kullanılabiliyor.

Kengo Kuma & Associates ayrıca Tokyo Tasarım Haftası için de Tsumiki parçalarından devasa büyüklükte bir pavyon tasarladı. Tokyo’nun merkezinde bir parka yerleştirilen geçici yapı, piramit şeklinde bir pavyondan ve yarı çember formunda düzenlenmiş blok serilerinden oluşuyor, 

Ofis kısa süre önce de Paris’te bir parka, tırmanılabilir ahşap bir pavyon yerleştirerek Filipin tarihine adanacak, mağara şeklinde ve üzeri bitki kaplı bir müze açacaklarını açıklamıştı.

 

Modelleme parçalarının yedili paketlerle 13 ve 22 parçalar halinde satılması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın