Kengo Kuma’dan Tokyo’da Geçici Bir Pavyon

Kengo Kuma and Associates (KKAA), başkent Tokyo'nun Harumi bölgesinde etkinlikler ve performanslar için geçici bir pavyon tasarladı.

Yarı açık alan, çapraz lamine ahşaptan yapılmış panellerle doldurulmuş çelik bir çerçeve kullanılarak inşa edildi. Payyonun tasarımında, 160 x 350 santimetre boyutunda ve 21 cm kalınlığındaki CLT panelleri kullanılarak gökyüzüne doğru spiral şeklinde yükselen bir yapı elde edilmiş.

Rüzgar ve yağmurun yapıya girmesini önlemek için paneller arasındaki boşluklar, etilen ve klorotrifloroetilen birleşiminden elde edilen bir kopolimer tabakadan yapılmış ve TEFKA adıyla lisanslanmış yeni bir yapı malzemesi ile doldurulmuş. Bu uçurtma şeklindeki elemanlar sayesinde ahşap paneller ışığın ormandaki ağaçlar gibi filtrelenerek yapıya girmesine izin veriyor.

Japon mimar Kengo Kuma bu yeni malzeme hakkında, “TEFKA camdan daha hafif ve onu taşımak için yuvarlanacak kadar esnek. Yer değiştirme ve yeniden inşa için ideal bir malzeme, aynı zamanda aradığımız mükemmel şeffaflığa da sahip,” diyor.

Yapıda kullanılan CLT panelleri Japonya’nın Okayama vilayetinden gelen servi ağaçlarından üretilmiş.

Harumi’de kullanım süreleri dolduktan sonra paneller, yeşilliklerle çevrili bir alanda yeniden birleştirilecekleri Hiruzen Milli Parkı’na taşınacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın