Kengo Kuma Tasarımı KANEKA Wellness Center

KANEKA Wellness Center, çalışanların sağlık ve iyiliğine odaklanan yeşilliklerle çevrili ve çevre dostu bir sosyal yardım tesisi olarak tasarlanmış.

Fotoğraflar Norihito Yamauchi’ye ait.

KANEKA Wellness Center, Kaneka Corporation’ın aynı zamanda tıbbi tesis olarak da işlev gören sosyal yardım tesisi.

KANEKA Wellness Center, Japonya’nın Takasago şehrinde Kengo Kuma & Associates ile TAISEI DESIGN Planners Architects & Engineers tarafından tasarlanmış bir tıbbi klinik ve iç mekan tasarım projesi.

“Önce sağlık” şeklindeki kurumsal politikasıyla Kaneka, çalışanların çalışma tarzlarının ve sağlık durumlarının iyileştirilmesine önem veriyor.

Bu tesiste Kaneka çalışanlarına tıbbi bakım ve düzenli sağlık kontrolleri sağlanması ve çalışanların sağlık bilincini geliştirmek için çeşitli etkinlikler düzenlenmesi planlanıyor.

TAISEI DESIGN Planners Architects & Engineers, Kengo Kuma & Associates’in gözetiminde Kaneka tarafından geliştirilen çeşitli çevre teknolojilerini kullanan tasarımı sağladı.

Bu inşaat alanı, Kaneka’nın üretim sahasına bitişik bakımsız çalılıkların içinde yer almakta.

Tasarım hedefi, mümkün olduğunca çok sayıda mevcut ağacı koruyarak yeşilliklerle çevrili binalar inşa etmek olmuş.

Mevcut ağaçlar, konumlarını belirlemek amacıyla haklarında veri oluşturmak için 3D taramadan geçirildikten sonra, bu alana uygun ağaç türlerini korumak için çoğunlukla istilacı yabancı ağaç türleri olmak üzere ağaç kesimi gerçekleştirilmiş.

Zeminden uzanan çok yüzlü çatılar, mimari ormanla bütünleşirken binaları kaplıyor.

Kiremit entegre tip güneş pilleri, şeffaf güneş pilleri ve yeşil çatılar çok yüzlü çatılara entegre edilerek farklı çevresel teknolojiler farklı çatı kenarlarına eklenmiş ve çatılara çeşitli ifadeler kazandırılmış.

Binalar için Kaneka’nın bir dizi çevre teknolojisi kullanılmış.

Örneğin, Kaneka tarafından müstakil evler için geliştirilen ahşap konstrüksiyon için dış yalıtım ve çift havalandırma yöntemi, dış hava sıcaklığına göre havalandırma yollarını değiştiren bir sistem kurmak için bu orta ölçekli binalara uyarlandı.

Bunlara ek olarak, derin saçaklar ve mükemmel ısı yalıtım özellikleri, enerji dengesi sıfır olan Net-ZEB’in elde edilmesine yardımcı olmuş.

Tamamlandıktan sonra bu tesis, yemek pişirme dersleri ile egzersiz etkinlikleri gibi sağlık bilincini geliştirme faaliyetleri için ve ayrıca çalışanların yorgunluktan kurtulmalarına yardımcı olan bir dinlenme alanı olarak kullanılmış.

Bu tesis, çok miktarda ahşap malzemenin kullanıldığı iç mekan ve pencerelerden görülebilen zengin yeşillik gibi sağlık bilincine sahip işlevleri ve tasarımları nedeniyle IWBI’s WELL Platinum Certification’ı almış.

Etiketler

Bir yanıt yazın