Kengo Kuma, Paris’te Terk Edilmiş Bir Bölgeyi Yeniden Canlandıracak

Kengo Kuma, tasarladığı ofis binası "EDA" ile Paris'teki Issy-les-Moulineaux mahallesinin terk edilmiş bir bölgesini yeniden canlandırmayı hedefliyor.

Üç trafik yolunun kesiştiği yerde konumlanan büyük ölçekli proje, bağlamın hareketliliğini ve akış dinamiğini yansıtırken, çevredeki kentsel kopukluklara arabuluculuk ediyor.

Ağaçlarla çevrili teraslar ve asma bahçelerden oluşan yoğun bir ağ” olarak tanımlanan tasarım, ahşap bir yapıya ve güneşten koruyucu unsurların mimari görüntüyü oluşturduğu çift cidarlı bir cepheye sahip.

EDA olarak adlandırılan tasarım, çevre ile diyalog oluşturan hacimsel şeritlerin bir birleşimi.

7 katı üstte ve 5 katı yer altında olan proje, tasarımda kullanılan hammaddelerin yaklaşık %70’ini oluşturan ahşap bir yapıya sahip. Cephe ve dikey panjurlar bölgenin dinamiğini yansıtırken, aynı zamanda bina içinde doğal aydınlatma ve mekanlar arası şeffaflık yaratıyor. Ayrıca bu çift cidarlı cephe, gürültü kirliliğine karşı bir akustik filtre vazifesi görüyor.

Zemin kat ve birinci kattaki hizmetler daha fazla kamusal işleve sahipken, üst kat esnek ofis alanları içeriyor. Yer altındaki katlarda teknik alanlar, park yeri ve yağmur suyu taşması için bir alan içeriyor.

Yeşil alanlar, terasların ötesine geçerek çevreye önemli bir bitki örtüsü eklenmesini sağlıyor.

Şu anda geliştirme aşamasında olan projede, 2022’de temel atılması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın