Kengo Kuma, Angers Katedrali için Modern Bir Giriş Tasarladı

Kengo Kuma, Fransa'daki Angers Katedrali'nin heykelsi kapısını korumak için çağdaş bir giriş galerisi tasarladı.

Kengo Kuma and Associates (KKAA), çağdaş tasarımı ile bu Orta Çağ mimari mirası arasında “uyumlu bir diyalog” yaratmayı amaçlıyor. Stüdyonun Katedral’e yapacağı ekleme, kapıda bulunan çok renkli heykellerin kısmen görülebileceği açık bir galeri yaratacak şekilde beş kemerli bir taş uzantıdan oluşuyor. 12. ve 17. yüzyıla ait değerli polikromatik heykellerin sergilendiği tarihi yapının batı girişi için yürütülen proje, 2024 yılında tamamlanacak.

KKAA, proje sürecindeki yaklaşımlarını “kendimizi Orta Çağ inşaatçılarının yerine koyarak düzenleyici bir çerçeve oluşturmak, böylece birliğe yol açan oranları oluşturmak istedik” şeklinde ifade ediyor.

Kuzeybatı Fransa’da, Angers’deki katedralde bulunan oyma geçiş kapısı, 12. yüzyıla kadar uzanıyor ve Orta Çağ’dan renkli taş kalıntıları içeriyor.

Kalıntılar, geçit 2009 yılında temizlendiğinde keşfedilmiş ve ardından incelenerek restore edilmiş. 13. yüzyılın ilk çeyreğinde inşa edilen giriş kanopisi, orijinal olarak heykelleri koruyacak şekilde tasarlanmış ancak bu bölüm 1807’de yıkılmış.

Fransa Kültür Bakanlığı, tarihi ve arkeolojik araştırmalar sonucu toplanan verilerin, eski galerinin birebir olarak yeniden inşa edilebilmesi için yeterli görmemiş. Bunun üzerine Bakanlık, uluslararası üne sahip 5 mimarlık ofisini davet edip bir yarışma açmış ve sonuçta Kengo Kuma’nın projesinin uygulanması yönünde karar verilmiş.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın