Kendine özgü çatısıyla bir halk kütüphanesi: Office 229 Public Library

Kendine özgü çatısıyla bir halk kütüphanesi: Office 229 Public Library

Sint-Martens-Latem Belediyesi'nin yeni kütüphanesi her şeyden önce merkezi bir toplanma merkezi olma özelliğini taşıyor.

Kültür merkezi geleneğine uygun olarak kütüphane, belediye sakinleri tarafından paylaşılan geniş bir yaşam alanı olarak kurgulanmış.

Yapının beşik çatısı, dairesel bir çevre ile sınırlandırılmış. Çatı şekli sayesinde yapı, belediyenin merkezindeki bir bağlantı noktası ve kamu binaları kümesinin ilk unsuru olarak okunurken köy merkezindeki binalar, yeni belediye yerleşimi ve yol boyunca ayırt edici bir figüre dönüşüyor.

Yuvarlak kırmızı tuğla alan, kütüphane binasının ana mekanını oluşturuyor. İçerideki kitaplıklar yan yana sıralanırken yapının bu noktası çatıyı da taşıyor. Çelik gövde duvar, kütüphane mekanları ile belediye arasındaki ayrım çizgisini belirliyor.

Yuvarlak çeperde kare şeklinde belirlenmiş bir alan, hem okuma bahçesi hem de çok amaçlı salona ev sahipliği yapıyor. Okuma salonu, bahçesiyle doğrudan ilişki içinde ve okuma bahçesi de kütüphanenin merkezinde yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın