Ken, Barbie’den neden ayrıldı?

Artık Barbie ve Ken arasındaki ayrılığı duymayan kalmadı. Peki Barbie'nin bir orman katili olduğunu duydunuz mu?

Greenpeace, Endonezya’daki yağmur ormanlarının yok olmasına dikkat çekmek için bir kampanya başlattı. Kampanya’da ünlü oyuncak Barbie’nin yine oyuncak sevgilisi Ken ondan ayrılıyor. Nedeni ormanları yok etmesi…Kampanya metninde şunlar yazılı:

“Endonezya’daki yağmur ormanlarını katletmek en büyük hobilerinden biri haline geldi! Üstelik sadece daha ‘pembe’ bir pakete girebilmek için! Barbie’nin kötü bir huyu var: ormanları katletmek! Özellikle de Endonezya’daki yağmur ormanlarını. Bu ormanlar kaplanların, orangutanların ve fillerin yuvası. Barbie, türlerinin devamı tehlikede olan bu canlıları ve yuvalarını, daha pembe ve ışıltılı ambalajlara sahip olmak için yok ediyor.

Barbie’nin üreticisi Mattel, dünyanın en popüler oyuncaklarını ambalajlamak için, Endonezya’daki yağmur ormanlarını yok etmesiyle ünlü Asia Pulp and Paper (APP) şirketiyle çalışıyor.

Bu şirketle çalışarak, yağmur ormanlarının çok daha fazla katledilmesini sağlıyor.

Oradaki eşsiz vahşi yaşam, dünyamızın oksijen ve yaşam kaynağı yağmur ormanları ve turbalık alanlar, ucuz ve açar açmaz çöpe atılan ambalajlar için yok ediliyor.

Oyuncak dünyasının geleceği, yağmur ormanlarının geleceğini yok etmemeli!
Şimdi, Mattel’e dur de!”

Etiketler