Kazlıçeşme Turizm Merkezi Planları Yeniden Yargıda

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi'nin sitesinde Zeytinburnu-Kazlıçeşme Turizm Merkezi Planları'nın Oda tarafından yargıya taşındığı açıklandı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 05 Mayıs 2011 tarihinde onaylanan 1/5000 ölçekli İstanbul Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Deniz Turizmi Tesisleri Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İstanbul Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Deniz Turizmi Tesisleri Revizyon Uygulama İmar Planı’na TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi tarafından dava açıldı.

Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi’nde bulunan 774-754-755-756 ve 757 adaları önüne isabet eden mevcut dolgu ve ilave dolgu alanında ilgili kurum tarafından hazırlanmış 09 Temmuz 2007 Onanlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, Oda tarafından yargıya taşındı. Yargı süreci devam eden plana ilişkin alınan bilirkişi raporunda da belirtildiği üzere aynı içerik ve yapılanma koşullarını barındıran 05 Mayıs 2011 onanlı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Revizyon İmar Planları; 3621 sayılı Kıyı Kanunu’nun 6/c maddesinde tanımlanan ve davaya konu alana getirilen Kruvaziyer Liman fonksiyonu ile bölgeye ve bölgenin barındırdığı değerleri olumsuz olarak etki edeceği, imar mevzuatına aykırı kullanımları gündeme getireceği, kıyı boyunca uzanan yeşil alan bütünlüğünü bozacağı, kıyı gerisinde yer alması gereken fonksiyonları kıyı alanında tanımlayarak bölgenin altyapı ve ulaşımını sekteye uğratarak Tarihi Yarımada ve Kara Surları’nın komşusu olan bölgeyi olumsuz şekilde etkileyeceği belirtiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın