Kazan’daki İstanbul Park Açıldı

Hakan Kıran'ın tasarladığı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’daki İstanbul Park Projesi’nin birinci bölümü tamamlandı.

Açılışı 5 Temmuz’da gerçekleştirilen İstanbul Park Projesi’nin ikinci aşamasının inşaatına ise 7 Temmuz’daki Yaz Üniversite Olimpiyatları’nın bitmesi ile birlikte başlanacak.

Yeşil alan, park, yaya geçidi, çeşme, bazı mimari eserler ile lale figürlü bir binanın yer aldığı ve iki aşamada bitirilmesi planlanan İstanbul Park Projesi’nin birinci aşaması tamamlandı.

Kıran, Kazan Belediye Başkanı İlsur Metşin ile Kasım ayında görüştüklerini ve İstanbul Park Projesi’nin ilk eskizlerinin de o dönemde paylaşıldığını belirtti. Görüşmede Kazan Belediye Başkanı Metşin’in, “Fransız İmparator Napoleon Bonapart nasıl demiş: Dünya tek bir ülke olsaydı, o zaman İstanbul onun başkenti olurdu. İstanbul’un özgün niteliklerini yansıtan bir parkın, mimari açıdan yüksek kaliteli olacağı hususunda hiç kuşkumuz yok. Kentimizin insanlarının güzel bir ortamda dinlenmesi için böyle modern tesislere ihtiyaç var. Ayrıca lale sembolü şeklindeki yapıyı çok beğeniyorum. Bu aynı zamanda 2013 yılında Kazan’da yapılacak Dünya Üniversite Oyunları’nın da sembolü olacak. Bizim çiçeğimiz olacak” ifadelerini kullanarak projeyi çok beğendiğini söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın