Kayseri’ye Harikalar Diyarı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Anadolu Harikalar Diyarı Projesi'nde çalışmalar son hız devam ediyor.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Cırgalan Mahallesi’nde yaklaşık 500.000 m2 alanda yapılan Anadolu Harikalar Diyarı Projesi’nde, eğlence ve oyun parkı, hayvanat bahçesi, Arkiv Seçkileri 2012’de de yer alan buz pisti, su kayağı parkı, lazer oyun merkezi, binicilik tesisleri, sosyal tesisler ve spor alanları bulunuyor.

Belediye’nin internet sitesinde proje hakkında bilgi veren Kayseri Spor AŞ Genel Müdürü Ali Üstünel, “Spor tesisleri, toplam 9 tenis kortu, 3 basketbol-voleybol sahası, 3 mini futbol sahası ve içerisinde son derece modern dizayn edilmiş kafe-restoranın bulunduğu sosyal tesis binasını bünyesinde barındırıyor. Bu tesislerin inşaatı tamamlandığında Kayserili vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek. Önemli bir uğrak yeri olacak. Anadolu Harikalar Diyarı içinde çok farklı içerikte bölümler söz konusu. Bunlardan biri de su kayağı parkı. Bu alan, 33 bin m² alan üzerine inşa edilmiş ve tamamlandığında 1,80 m su derinliğine sahip olacak. Ortasında 3 bin m² bir adacık bulunacak. Buraya gelen sporseverler hem mekanik tesisler aracılığıyla su kayağı yapma keyfini yaşayacaklar hem de ortasındaki ve çevresindeki sosyal tesislerden yararlanacaklar. Buradaki çalışmalar da bütün hızıyla devam ediyor. Öte yandan Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde birçok ilki barındırıyor. Buz pateni pisti de bu ilklerden birisi. Buz pateni sporu özellikle kış sporları anlamında meraklıların rağbet ettiği bir faaliyet.”

Etiketler

5 yorum

Bir yanıt yazın