Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nden İmar Değişikliği Kararı

8 Ağustos 2011'deki çevre düzeni planı değişikliği kararı Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülerek kabul edildi.

“Meclis gündeminin 8. maddesinde bulunan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi hinterlant sınırları içerisinde bulunan, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescil edilen sit alanlarının 1/50.000 ölçekli çevre düzeni planlarına işlenmesi talebi hususunda hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun görüşülmesi bulunduğundan buna dair; 27 Temmuz 2011 tarih ve 248 nolu İmar ve Bayındırlık Raporu okundu.

Yapılan müzareke ve oylama neticesinde; Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescil edilen sit alanlarının üst ölçeki planlara işlenmesi kapsamında;

Talas İlçesi, Zincidere Mahallesi’nde bulunan 6.2 hektar büyüklüğünde III. Derece arkeolojik sit alanının, Kocasinan İlçesi, Güneşli Mahallesi’nde bulunan 286.8 hektar büyüklüğündeki Karahöyük I. derece arkeolojik sit alanının, Melikgazi ilçesi, Turan Mahallesi’nde bulunan 25.3 hektar büyüklüğündeki arkeolojik sit alanının, Kocasinan ilçesi, Şeker Gölü 40.4 hektar büyüklüğündeki II. derece doğal sit alanının ve Talas İlçesi, Derevenk Vadisi’nde yer alan 34.4 hektarlık arkeolojik sit alanının 1/50.000 ölçekli çevre düzeni planlarına işlenmesinin uygun olacağı kanaatine varıldığından talebin kabulünün uygun olacağı yönüne hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun kabulüne oybirliği ile karar verildi.”

Etiketler

Bir yanıt yazın