Kayrak Taşı Çatılı Ev

Amerikan mimarlık firması Studio Rick Joy, geniş bir çatıya ve içinde yüksek ahşap tavanlara sahip, deniz kenarında bir New England konutu tasarladı.

Bayhouse isimli proje, ABD’nin kuzeydoğu sahilinde Studio Rick Joy tarafından hazırlanmış üç yatak odalı bir ev.

Arizona, Tucson merkezli ofis, sahilde içerisinde yükselen tavanlara ve büyük bir çatıya sahip bir ev tasarladı. New England’ın yerel mimarisine atıfta bulunacak şekilde kayrak taşından çatı kiremitleriyle kaplanmış yapının tepesindeki iki kare şeklindeki ışık boşluğu ile aydınlatma sağlanmış.

Evin dış cephesinde kalın beyaz granit kullanılmış. Ağır çatı ve granit cephenin birleşimi kumlu arazide yapılmış bu eve sağlamlık kazandırmış. Mutfak ve oturma odası dahil olmak üzere ana yaşam alanlarının, bir verandaya açılan sürgülü cam kapılar aracılığıyla sahil manzarasına hakim olması sağlanmış. Cam kaplı iç sundurma ile de açık alan genişletilmiş.

Evin sahilden uzak tarafına arabalar için üstü sedir ağacı kaplı bir garaj yapılmış. Evin içerisinde yüksek tavanlar Duglas Göknarı ahşap levhaları ile kaplanmış. Ahşabın sıcaklığı, kremsi tonlardaki ahşap sandalyeler, dolaplar, zeminler ve koltuklarla sürdürülmüş.

Evin ana yaşam alanının ortasında, eğimli tavanın en yüksek noktasına kadar uzanan büyük bir taş şömine ve baca koyulmuş. Evin üç yatak odasına erişim, mülkün kuzeydoğu tarafına doğru evin en uzak ucundaki uzun koridorlardan sağlanmış. Bu koridorların buluştuğu noktada, ev sahibinin fotoğraf koleksiyonunu sergileyeceği bir galeri alanı oluşturulmuş.

Sahile inen dış merdivenler iki yatak odası arasına yerleştirilmiş. Ev bir spor odası, banyo, depolama alanları ve bir fuaye ile tamamlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın