Kayan Merdiven

Londralı mimarlık ofisi Studio McLeod, kaydırılarak altında motosiklet gizlenen bir merdiven tasarladı.

Proje, Duncan ve Lyndsay isimli bir çiftin arasındaki ilgi alanları farkının yarattığı anlaşmazlıktan doğmuş. Duncan, paslanma veya çalınma ihtimaline karşın motosikletini içerde tutmak isterken, Lyndsay eşit derecede mantıklı sebeplerden dolayı buna karşı çıkmış. Anlaşma ise gözün görmediğine gönül katlanır prensibine göre belirlenmiş.

Duncan ve Lyndsay, motosikletin kolayca dışarı çıkarılabilmesi için ön tarafa yakın olması gerektiğinden, merdivenin altının buna en uygun alan olduğuna karar vermişler. Ortaya konulan ilk fikir merdivenin bir ağırlık vasıtasıyla havaya kaldırılması olmuş. Daha basit olan, merdiveni kaydırma fikri ise duvarı boyamak için portatif merdiveni kullandıklarında akıllarına gelmiş.

Merdiven bir mühendis ve çelik imalatçısına danışılarak, Studio McLeod tarafından tasarlanmış. Çelik merdiveni, üst kısımda gizlenmiş sürgülü kapak dişlisi ve zeminde yer alan geniş naylon tekerlekler bir araya getiriyor. Zemindeki tekerlekler, merdivenin hareket ettiğini anlayabildiğimiz tek kısım olan pirinç şeritler boyunca yerleştirilmiş.

Bitişikteki dolapların panelleri, göz yanılsaması sağlamak amacıyla merdivenin altına asılmış. Çelik taşıyıcılar ve küpeşte, gri sıvalar ve gri tuğladan döşemeyi tamamlamak amacıyla işlenmemiş çelik olarak bırakılmış. Basamaklar ise biraz eğlence biraz da dışa doğru adım atma hissi vermesi amacıyla yapay çimlerle kaplanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın