Kayalıkların Arasındaki Huzur

Konaklama projesinin tasarım anlayışı, 20 adet sade, basit, çevre dostu konaklama kabini ile yer aldığı bölgenin topoğrafyası ve geleneksel kültürü arasında bütünlük sağlamak üzerine kurulmuş.

Otel, Kalifornia San Diego’ya bir buçuk saat mesafede, Meksika’da, Valle de Guadalupe’nin şarap üretim bölgesinde yer alıyor. Eşsiz bir vadi manzarasına sahip münzevi bir tepede, kayalıkların arasında yer alan, kademeli olarak bu kayalıkların arasına serpiştirilmiş gibi duran, kabin şeklinde tasarlanmış konaklama birimleri, kullanıcılarına doğa ile doğrudan ilişki kurma fırsatı sunuyor. İspanyolca’da yöresel anlamına gelen Endemico, çölün yalıtılmışlığını ve bölgenin geleneksel ve doğal güzelliklerini vurgulamak üzere çevresel, sosyal, ekonomik ve kültürel katmanlar göz önünde bulundurularak tasarlanmış. Tasarlanan projenin uygulamasında projenin yöreyle ilişkisini güçlendirmek için yerli halktan oluşturulan bir takım görev almış.

Kabinler, özellikle modüler, esnek yapılar ve mimarlıkta ekonomik çözümler üzerinde çalışmalar yapan Gracia Studio tarafından tasarlanmış. Vadiye bakan tepe boyunca çevrede bulunan kayalıkların konumlarına göre yerleştirilen çevre dostu kabinler, ayaklar üzerinde yükseltilerek yüzeyle etkileşimleri minimuma indirilmiş. Corten çelik ve ahşaptan inşa edilen kabinlerin zaman içerisinde atmosfer şartlarıyla dönüşerek sonunda çevreyle bir bütün oluşturması amaçlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın