Katar’ın Yeni Nesil Kültür Kurumları Bienal’de Sergilenecek

Katar’ın Yeni Nesil Kültür Kurumları Bienal’de Sergilenecek

Qatar Creates, 18. Venedik Mimarlık Bienali vesilesiyle, Katar'ın yeni nesil kültür kurumlarının ülke dışındaki ilk sunumu olan Building a Creative Nation sergisini düzenliyor. ACP - Palazzo Franchetti'nin ev sahipliği yapacağı sergi 14 Mayıs - 26 Kasım 2023 tarihleri arasında görülebilecek.

2 x 4 tarafından tasarlanan Building a Creative Nation, Qatar Museums tarafından geliştirilen ELEMENTAL, Herzog & de Meuron, Office for Metropolitan Architecture (OMA), Philippe Starck ve UNStudio tarafından tasarlanan beş yeni kültürel mekâna odaklanıyor.

Sergi, Qatar Museums’un kültürel ulus inşası programını anlatmak için her bir proje ile ilgili renderlar, fotoğraflar, eskizler, çalışmalar, modeller, videolar ve sürükleyici bir dizi içeriği bir araya getiriyor. İster yeni inşaat ister uyarlanarak yeniden kullanım olsun her bir müze, ülkenin ileriye dönük kültürel hedeflerine ulaşmak için mimariyi nasıl bir araç olarak gördüğünü anlatıyor.

Building a Creative Nation’da yer alan projeler şunlar:

Art Mill Museum
ELEMENTAL

Lusail Museum
Herzog & de Meuron

Qatar Auto Museum
Office for Metropolitan Architecture (OMA)

Qatar Preparatory School
Philippe Starck

Dadu, Children’s Museum of Qatar
UNStudio

Bu yeni gelişmeler, Katar’ın son 15 yılda ülkede açılan dünya standartlarındaki müze ve kültürel alanlara devam eden yatırımlarının mirası üzerine inşa ediliyor. Bunlar arasında İslam Sanatı Müzesi, mimar: I. M. Pei (2008); Mathaf: Arap Modern Sanat Müzesi, mimar: François Bodin (2010); İtfaiye İstasyonu, mimar: Ibrahim Al Jaidah (2015); Katar Ulusal Kütüphanesi, mimar: OMA (2017); Katar Ulusal Müzesi, mimar: Jean Nouvel (2019); M7, mimar: John McAslan + Partners (2021); ve 3-2-1 Katar Olimpiyat ve Spor Müzesi, mimar: Joan Sibina (2022) bulunuyor.

Katar’da son yıllarda inşa edilen diğer önemli mimari işler arasında Zaha Hadid Architects tarafından yapılan Al Janoub Stadyumu, Foster + Partners tarafından yapılan Lusail Stadyumu, Arata Isozaki + Associates tarafından yapılan Katar Ulusal Kongre Merkezi ve Legorreta + Legorreta tarafından yapılan Education City Öğrenci Merkezi yer alıyor.

Katar, ACP-Palazzo Franchetti’de Building a Creative Nation ile eş zamanlı olarak Kengo Kuma’nın özel bir sergisine de destek sağlıyor.

Onomatopeia – Seçilmiş Projeler başlıklı sergi, Kuma’nın farklı malzemelerle hayata geçirdiği projelerden geniş bir perspektif sunacak. Kuma tarafından tasarlanan büyük ölçekli bir metal pavyon, Palazzo Franchetti’nin bahçesinde yer alacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın