Katalonya’da Bir Kır Evini Yenileme Projesi

“Caseta de las Brugueras” yenileme projesi, koruma altına alınmış bir kır evinin kısa süreli tatiller için küçük bir sığınağa dönüştürülmesi ve iyileştirilmesini kapsıyor.

GMO Arquitectura tarafından yenilenen konut, etkileyici manzaraları olan, engebeli ve ıssız bir görünüme sahip volkanik bir bölge olan Priorat’ta yer alıyor. Yapı, çevresi ile yakın temas içinde kalarak bölgenin özünü ve yapının asıl formunu maksimum ölçüde koruyor.

Bina, arazinin topoğrafyasına uyarlanmış ve farklı dönemlere ait, farklı kotlarda iki bitişik neften oluşuyor. Projenin temel amacı, mevcut yapıya değer katmak; başka bir ifadeyle, mimari müdahaleyi önceden var olan yapıdan ayırmak olmuş.

Projedeki en önemli müşteri gereksinimlerinden biri, eve yemek-oturma alanının yerleştirileceği bir mekan yaratmak olmuş. Bu alan ile üst kat arasındaki sirkülasyonu çözmek için, gün ışığının alt kata ulaşmasını sağlayacak bir geçit yapılmış.

Projenin farklı odalarına havalandırma sağlamak ve ışığın girişini en üst düzeye çıkarmak için yeterli sayıda pencere yerleştirilmiş.

Mevcut ahşap kirişlerdeki bağlantı elemanları ile mevcut döşeme güçlendirilmiş ve mevcut yapı ile “bağlantıyı” iyileştiren bir kiriş ile çatı seviyesi yükseltilmiş.

Çatıyı inşa etmek için ahşap kirişler ve orijinal kiremitlerin yarısından fazlası kurtarılmış. Aynı zamanda yapı içindeki termal koşulları iyileştirmek için gerekli izolasyon koşulları da elde edilmiş.

Bina, elektrik şebekesine bağlantısı bulunmuyor, bu nedenle evin ihtiyacı olan enerjiyi toplayacak pillere sahip fotovoltaik paneller kullanılmış.

Etiketler

Bir cevap yazın