Katalog Sayfalarından Çam Ağacı Tasarımı

A! Ne Hoş ekibi Kalebodur'un eski kataloglarından, halen Fulya Mağazası'nda sergilenmekte olan kış köşesi tasarladı.

A! Ne Hoş; 2 mimar arkadaş, Ayşe Selin Gürel ve Yasemin Hacıkura’nın kurdukları; genellikle günlük malzemeleri kullanarak, mekanlara ve etkinliklere, özel yerleştirmeler ve tasarımlar ürettikleri bir oluşum.

Tasarımı ve uygulaması ekibe ait olan bu köşede; 565 adet katalog sayfası kullanıldı. Bu sayede kullanılmayan, eski yıllara ait katalog sayfaları yeniden işlevlendirilerek hem yılbaşı / kış temalı bir yerleştirme yapıldı, hem de ekip, mağazaya gelen ziyaretçilerin upcycle konusuyla ilgili dikkatlerini çekmiş oldu.

İleri dönüşüm (Upcycling), kullanım sürecinin sonuna geldiği için atılacak durumda olan eşyaların geri dönüşüm yerine, orijinal amaçlarından farklı bir şekilde yeniden düzenlenip, çevreye zarar vermeden değer kazandırılarak tekrar işlevlendirilmesini tanımlıyor.

Bu projenin, günümüzde küçük bir topluluğun farkında olduğu ileri dönüşüm konusuna dikkat çekmek ve ilham kaynağı olmak için kendilerine de bir fırsat yarattığını söyleyen ekip, gelecek dönemlerde de geri dönüşüm/ileridönüşüm konusuyla ilgili hem Kale’yle hem de farklı firmalarla çalışmalarını sürdürmeyi amaçlıyor.

Instagram adreslerinden diğer işlerine de göz atabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın