Kaş’ta Kesinlikle Görülmesi Gereken Koylar

Kaş, koyları ve plajlarıyla ünlü bölgeler arasında yer alıyor. Akdeniz Bölgesi sınırlarında olmasına rağmen Ege havasını sunabilen bu ilçe, güzel koyları sebebiyle yerli ve yabancı turistlerin popüler adresleri arasına girmeyi başardı.

 

Gökkaya Koyu

Kekova mavi yolculuk yatları ve tekne turlarının önemli adreslerinden olan Gökkaya Koyu, turistlerin ilgi gösterdiği yerlerden biri. Yaz aylarında bir hayli kalabalık olan bu koyda konaklamak isteyenler için özel tesisler yer alıyor. Koy için ulaşım yalnızca tekne yolu ile sağlanıyor. Koy üç ayrı farklı girişe sahip. Girişler arasındaki en popüleri ise Kuzey girişi. Eğer Kekova’daki kale tarafından bölgeye geliniyorsa iskelede yer alan kayalıklara dikkat ederek ortadaki giriş tercih edilebilir.

Hidayet Koyu

Kaş’ın en özel noktalarından birisi olan Hidayet Koyu, Kaş merkezine ortalama 2-3 kilometre kadar uzaklıkta bulunuyor. Turkuaz rengi ile ziyaretçileri büyüleyebilmeyi başaran Hidayet Koyu’nda kayalık olmasından dolayı kumsal yer almıyor. Koyu yüzmekten ziyade su altı dalışları gerçekleştirmek isteyenler tercih edebilir. Bu koya varabilmek için Çukurbağ Yarımadası’nın ortasından geçen kavşağa uğramak yeterli.

Çoban Koyu ve Ufakdere Koyu

Hidayet Koyu’ndan sonra gezi planına yakın mesafede olan Çoban Koyu eklenebilir. Bölgenin özel koyları arasındaki Çoban Koyu özellikle denizin tadını çıkarmak isteyenler için ideal.

Ufakdere adı ile bilinen Fakdere Koyu, Çoban Koyu’nun kuzeydoğu köşesindeki eşsiz görünüme sahip olan adanın arkasında konumlanıyor. Adanın doğu tarafı sığ batı tarafı ise dar yapıda. Adanın batı tarafında derinliği ortalama 20 metre olan özel bir geçit bulunuyor.

Fakdere Koyu’nun dibi kumludur. Derinliği ise orta kısımlardaki plaja doğru azalmaya başlar. Sakin olan bu koyda tekneler için uygun alanlar yer alıyor. Plajın batısındaki ufak bir su denize karışır. Doğu kısmında ise misafirlerin farklı ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tesisler bulunuyor.

Kaş kiralık villa seçeneklerinden yararlanarak bu özel koyları deneyimlemek mümkün. Koylara ulaşımı son derece pratik bir hale getiren özel kiralık villalar ev konforunda konaklayabilmek için özel olarak dizayn ediliyor. Böylelikle kullanıcılar da tatil planını yaparken konaklama konusunda sorun yaşamamış oluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın