Karya Akademi Yeni Tasarım ve İstihdam Alanlarının Yollarını Açıyor

Karya Akademi Tasarım Atölyeleri Sergisi 3-25 Aralık tarihlerinde Tasarım Vakfı İstanbul Merkezi'nde ziyaretçilerini bekliyor. Sergide, tasarım atölyelerine katılan 54 tasarımcının toplam 168 eseri yer alıyor.

Tasarım Vakfı 2013 yılında mimar Faruk Malhan tarafından kurulan uluslararası bir organizasyon. Kurulduğu günden bu yana yaratıcı endüstriler ve yaratıcı ekonomileri buluşturan tasarım atölyeleri, konferans ve sempozyum etkinlikleriyle faaliyetlerine devam ediyor.

Tasarım Vakfı, kurulduğu günden bugüne ”yaparak, uygulayarak öğrenme” fikrini destekleyen tasarım atölyeleri düzenliyor, ortak yaratım alanı olarak atölye çalışmalarının önemini vurguluyor.

Karya Akademi Tasarım Atölyeleri sergisinde takı, tekstil, keçe, mobilya aksesuarları, giyilebilir teknolojiler, seramik, cam, mimarlık atölyelerinde üretilen çalışmalar sergileniyor.

Karya Akademi yeni dönemde tasarım atölyelerinde üretilecek ürünlerin satılacağı online tasarım mağazasını faaliyete geçirmeyi, ekonomik, toplumsal, sosyal yapının bütünlüğünü tasarımcı düşünce ile sağlamayı, uzun vadede yaratıcı iş gücünü teşvik etmeyi ve istihdam yaratmayı hedefliyor. Karya Akademi’nin kapsama alanı kentsel tasarımdan, yaşama ait her şey olacak.

Ekonomiye yüksek katma değerlerle dönecek yeni tasarımların ve istihdam alanlarının yollarını açan Karya Tasarım Atölyeleri, Bodrum Yalıkavak’ta, yedi dönüm arazi üzerinde kurulan derslikler, tasarımcı misafirhaneleri, tam donanımlı seramik, cam, keçe, kilim, dokuma, kağıt, takı ve çok amaçlı atölyeler “tasarım düşüncesi ve tasarım üretimi”ne adanmış bulunuyor.

Tasarım Vakfı’nın 2015 yılı boyunca Karya Tasarım Atölyelerinde gerçekleştirdiği keçe, kilim, takı, cam, seramik ve mimarlık atölye çalışmalarından çıkan ürünleri sunacağı “Karya Tasarım Atölyeleri 2015” Sergisi, 3 – 25 Aralık tarihleri arasında Tasarım Vakfı İstanbul Merkezi’nde sergileniyor olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın