Kartal Üzerine Düşler

Kartal Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan "Dönüşüm Sürecinde Bir Yerleşme: Kartal Üzerine Düşler" kitabının tanıtım toplantısı, Kartal Belediyesi Fuaye Alanı'nda yapıldı.

Tanıtım etkinliğine; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Tozkoparan, Mustafa Fehmi Okay ve Nuran Keriş, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Av. Perihan Sevim, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Akademisyenleri, Kartal Belediyesi personeli ve çok sayıda Kartallı katıldı.

Kamusal alanlar, kamu yapıları, kıyı kullanımı, ekolojik restorasyon, sanayi yapılarının dönüşümü, toplum merkezleri, geri dönüşüm, sosyal restorasyon gibi konuların ele alındığı “Dönüşüm Sürecinde Bir Yerleşme: Kartal Üzerine Düşler” kitabında akademisyenler, Kartal’daki mimari projeler ile ilgili fikirlerini paylaşıp yeni proje önerilerinde bulunuyor. Tanıtım toplantısında konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz bu projelerin hem Kartal Belediyesi’ne, hem de akademisyenlere bir vizyon oluşturması açısından çok değerli olduğunu ifade etti:

Burada önemli olan üniversitenin bilgisiyle, belediyenin pratiğinin birbirine eklenmesi. Bu ortamlar hem çalışanı yenilemek açısından, hem de pratiği gençlere aktarmak açısından önemli.

Kitap, Kartal üzerine akademik dünyanın düşlerini iletmeye çabalıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimari Tasarım 4 Stüdyosu 2016-2017 Güz Yarıyılı işlerini içeren çalışma, İstanbul’un önemli, gelişmekte olan ve türlü sorun ve potansiyellerini taşıyan Kartal yerleşmesini tartışıyor. Basımını Kartal Belediyesi’nin üstlendiği yayın, kentin mimarlara, hele de düşlere ihtiyacı olduğu bu dönemde özellikle kamusal alanlar, kamu yapıları, kıyı kullanımı, ekolojik restorasyon, sanayi yapılarının dönüşümü, toplum merkezleri, geri dönüşüm, sosyal restorasyon gibi konulara odaklanıyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın