Karşılaşmalar No:5 Tamamlandı

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nün sergi, atölyeler ve söyleşilerden oluşan Karşılaşmalar etkinliğinin 5.si geçtiğimiz günlerde gerçekleşti.

“Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerimizin yıl sonu çalışmalarından oluşan “Karşılaşma No:5 İşler/Deneyler” sergisi 24 Nisan Salı günü T4 Mimarlık Atölyeleri’nde açıldı.

Sergi; fakülte dekanı, bölüm başkanı, öğretim üyeleri ve öğrencilerin konuşmaları ile başladı. Etkinlik, Studio 100+’ın yürütücülüğünü yaptığı “Beton/Obje” atölye çalışması ile devam etti. Atölye kapsamında çeşitli kalıplar tasarlanarak, beton ile ilgili çeşitli deneyler/denemeler yapıldı. Bölüm öğrencilerinin müzik dinletileriyle devam eden etkinliğin birinci günü coşkuyla sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci günü, Murat Germen’in “Kentte Var Olma Taktikleri” başlıklı söyleşi ile başladı. Sonrasında, Oruç Çakmaklı’nın “Ah Şu Tasarım İşçiliği” başlıklı söyleşisi ve bu kapsamda düzenlenen “hareket atölyesi” ile birlikte devam etti. Söyleşilerin peşinden, “Ekim Şenliği” kapsamında fidanlar ekildi. Bol enerjili gün, Reha Erdem’in “Korkuyorum Anne” filminin gösterimi ile sonlandı.

Karşılaşmanın üçüncü günü, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim üyesi Sinan Logie’nin “Akışkan Yapılar” sunumu ile birlikte sona erdi.

Farklı bağlam ve kesitlerde karşılamalar yaratmak için çıktığımız bu yol, 5. etkinliğini de geride bırakarak sona erse de, zihinlerimizde bir sonraki karşılaşmalar için yeni fikirler örgütlemeye başladı bile. Tekrar karşılaşabilmek ümidi ile…”

Detaylı bilgi: @mimarliksau

Etiketler

Bir yanıt yazın