Kardan Oyun Parkı

İşveç'te her yıl düzenlenen kar festivalinden yapılan kardan oyun parkı, bizi karşı koyamadığımız 'kara şekil verme' dürtümüzden yakalıyor.

İsveç’in kuzeyindeki Kiruna şehrinde yapılan kar festivali, soğuk hava Kirunalılar’ın derisini ısırmaya başladığında karı ve kışı kutluyor. 5 gün süren festivalin programı oldukça zengin. Buzdan heykel yarışmasıyla başlayan festival, çocuklar için buzdan oyun parkı inşa edilmesiyle, kış sporları etkinlikleriyle ve kar küreme aracı yarışlarıyla devam ediyor.

Geçen seneki festivalde inşa edilen oyun parkı PinPin tarafından tasarlanmış. Kuzey kutup dairesinin sadece 200 metre uzağında olan yerleşimde inşa edilen parkın yapımı bir haftada tamamlanmış.

PinPin Studio’dan Christian ve Karl-Johan amaçları, ilginç bir oyun alanı yaratmanın yanında çocuklar ve yetişkinlerin beraber oynayabilecekleri doğal bir park yaratarak maceraya herkesi dahil etmekmiş.

Kardan oyun parkının diğer bir özelliği de havanın ısınmasıyla beraber eriyip kaybolması. Yani PinPin Stüdyo’nun tasarladığı park artık yok, nisan ayında erimiş. Fakat festivalde bu sene inşa edilecek parkı görmek isterseniz 25 Ocak’ta başlayacak Kiruna kar festivaline katılabilirsiniz.

Fotoğraflar: Christian Stromqvist

Etiketler

Bir yanıt yazın