Karbon Ayak İzini Azaltmak İçin Güneş Enerjili Kargo Bisikletleri

Geçen yıl, Hollanda'nın Delft kentindeki IKEA mağazası, şehir merkezindeki müşterilerine ürün teslim etmek için güneş enerjisiyle çalışan kargo bisikleti kullanarak bir pilot uygulama başlattı.

Dünya çapındaki IKEA şubeleri (Inter IKEA Systems BV) pilot uygulamayı değerlendirdikten sonra, ölçeği büyütmeye ve teslim filolarına daha sürdürülebilir, erişilebilir ve uygun maliyetli bir alternatif araç eklemeye karar verdi.

“Sunrider isimli bisiklet, IKEA ürün yelpazesinin kabaca yüzde 90’ını barındırabilir ve modern dizel kamyonetlerden yüzde 98 daha az CO2 yayar. IKEA için hem daha sürdürülebilir, hem uygun maliyetli hem de erişilebilir bir bakış açısıyla müşterilere yönelik hizmet biçimini iyileştirmenin yeni yollarını keşfetmek önemlidir. Güneş enerjisiyle çalışan kargo bisikleti tüm bunları yapıyor.”
Inter IKEA Systems BV Sürdürülebilirlik Müdürü Helene Davidsson

Kentsel yaşamın ve artan e-ticaretin ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda iklime, çevreye dost, yeni lojistik ve müşteri memnuniyeti çözümleri bulmak, IKEA için üç öncelikli alanı da kapsıyor.

“Daha fazla insanla tanışmak istiyoruz ve gelecekteki müşterilerimizin çoğu ulaşıma sınırlı erişimi olan şehirlerde yaşayacak. Bu zorluk, ürünlerimizi kullanıma sunmanın yeni yollarını keşfetmek için harika bir fırsat sunuyor.”
Helene Davidsson

Etiketler

Bir yanıt yazın