Karaman Kalesi Arkeo Park Olacak

Karaman Kalesi’nde 8 Temmuz’da başlayan ve 15 Aralık 2013 tarihinde bitirilmesi planlanan bilimsel kazı ve sondaj çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar sırasında çok sayıda Selçuklu dönemine ait seramik parçaları ile 14. yüzyıla ait iki adet top namlusu bulundu.

Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Kalesi’nde yapılan bilimsel kazı ve sondaj çalışmaları sonucunda elde edilen bulgular ve kalıntılarla ilgili incelemelerde bulundu. Koca, kale içerisindeki kazı alanında devam eden çalışmalar ile ilgili olarak yetkililerden teknik bilgiler aldı ve yaptığı açıklamada, “Şu an da ortaya çıkarılan mimari yapının 14. yüzyıla ait idari bir yapı olduğu düşünülmekte ve her geçen gün yeni bulgular elde edilmektedir. Bununla birlikte elde edilen küçük parçaların İslâm Öncesi ya da Bizanslılar dönemine ait olabileceği konusunda ön bilgiler vardır. Yeni elde edilecek olan bilgi ve bulgularla bu düşünce netlik kazanacaktır. Kale içerisindeki kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapılacak olan restorasyon çalışmaları sonucunda Karaman Kalesi’ni bir arkeo – parka dönüştürüp kent turizmine kazandırmayı planlamaktayız” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın