Kapalıçarşı’nın Çatısı Baz İstasyonu Yuvası

500 yıllık Kapalıçarşı'nın çatısı baz istasyonu yuvasına döndü.

Taraf’ın haberine göre, tarihi eserlerde bir çivi çakılmasının dahi Koruma Kurulu iznine tabi olurken tarihi çarşının çatısındaki baz istasyonları şaşkınlık yarattı.

‘ANITLAR KURULU İZİN VERMEMİŞ’

Kapalıçarşı’da halı işiyle uğraşan Hakan Evin, “Çarşıda 8 dükkanım var. Bir tanesinin çatısı akıyordu. Onarmak için çarşının derneğinden izin almak istedim. Fakat dernek tamirat için kendilerinin izin veremeyeceğini söylediler. Bunun üzerine yukarı çıktım ve gördüğüm manzara karşısında şaşkınlığa uğradım. Yaklaşık 50 tane baz istasyonu var çatıda. Çok şaşırdım. Derneğe onların kaldırılmasını söyledim. Bana bu konuda izin aldıklarını söylediler. Bunun üzrerine Anıtlar Kurulu ile görüştüm. İzin alıp almadıklarını öğrenmek için. Anıtlar Kurulu’ndan baz istasyonlarına ilişkin herhangi bir izin verilmediğini öğrendim. Bireysel olarak suç duyurusunda bulanacağım. Ayrıca diğer esnaflarımız da benimle aynı fikirde” diye konuştu.

Çatıda baz istasyonlarının tonlarca ağırlık yaptığını da belirten Evin, “Saydım 50’ye yakın baz istasyonu var. Bu kadar yük çatının çökmesine sebep olabilir. Ayrıca her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği ve yüzlerce esnafın bulunduğu tarihi çarşıdaki bizler kanser olmakla karşı karşıyız” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın