Kapalıçarşı’da Kaybolmadan Yürüyebileceksiniz

Kapalıçarşı Mobil Uygulaması ile çarşıda kaybolmadan aradığınızı anında bulmak mümkün.

İstanbul’lu bir mimarlık ve tasarım ofisi olan İyiofis, İtalyan girişimci ve iş adamı Roberto Condello ile bir araya gelerek Kapalıçarşı’daki gezi ve alışveriş tecrübesini iyileştirmeyi hedefleyen bir mobil uygulama geliştirdi.

Kapalıçarşı Uygulaması, bir rehber ve navigasyon aracı. Uygulamanın en önemli özelliği, bir mimar ve bir grafik tasarımcı yönetimindeki ekip tarafından güncellenerek tekrar çizilen, iyi tasarlanmış, detaylı ve interaktif bir harita sunuyor olması. Türkiye’de henüz yeni yeni gündeme gelmekte olan iç mekanda pozisyonlama teknolojisi sayesinde, kullanıcının anlık konumu görüntülenebiliyor ve rotası çizilebiliyor; Çarşı’da rahatça dolaşılarak dükkanlar, kapılar, ATM ve tuvaletler de dahil olmak üzere aranan her şey kolayca bulunabiliyor.

Uygulama, 1.800 dükkanı kategoriler halinde görüntüleme ve belirli bir dükkan veya ürün arayan, ya da özel bir rotada gezmek isteyen kullanıcılar için dükkanları filtreleme imkanı sunuyor. Şu anda Çarşı’da bulunabilecek farklı ürünler, 12 kategori altında gruplanmış. En kullanışlı özelliklerden biri ise, dükkan ismi veya ürün etiketi ile direk arama yapılarak her yerin harita üzerinde anında bulunabilmesi. Kullanıcılar, dükkanları puanlayabiliyor ve çok yakında email ve sosyal medya üzerinden de paylaşılma özelliğine sahip olacak özel listelerine kaydedebiliyorlar. Şu anda Türkçe ve İngilizce dillerinde kullanılabilen uygulamanın, çok yakında, yeni dil seçenekleri de sunması planlanıyor.

IOS ve Android telefonlarda kullanılabilen uygulama, iTunes ve GooglePlay store’lardan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın