Kanyonlar, Ormanlar ve Sahillerden İlham Alana Konut

Amsterdam'daki yeni bir konut projesi kanyonlar, ormanlar ve sahillerden ilham alıyor.

Orange Architects, Felixx, Ballast Nedam West ve ABT’den oluşan bir ekip, Amsterdam’da çeşitli doğal formlardan esinlenen karma kullanımlı konut projesi tasarladı. Jonas adını taşıyan ve Ijburg yapay adasında yer alan bina, kayalar, adalar, ormanlar, plajlar ve kanyonlardan esinlenen bir “özel mekanlar konsantrasyonu” etrafında şekilleniyor.

Binanın verandası “Orman” olarak adlandırılıyor ve büyük huş ağaçları, eğrelti otları, yosunlar, kayrak patikalar ve ahşap banklarla dolu sessiz, samimi bir alan olarak ortaya çıkıyor. Alan, bitişikteki işyerleri için bir mola alanı olarak hizmet verirken suya doğru eğimli bir veranda “kayalık oturma elemanları ile eğlenceli bir merdiven” entegre ediyor.

İçeride, konut birimleri “Kanyon” olarak adlandırılan anıtsal bir atriyumu çevreliyor. Binanın merkezi omurgasını oluşturan atriyum doğal olarak aydınlatılırken, çatıdaki merkezi su yolu iç mekana benzersiz gölgeler yansıtıyor.

Zemin seviyesinde, Kanyon hem Kaya hem de Orman açık alanlarına bağlanırken, bir “dağ yolu” her kat boyunca dolanarak çatıdaki dinlenme alanına bağlanıyor.

“Sahil” olarak adlandırılan çatıdaki dinlenme alanı, tüm atriyumun çatısını kaplayan ve dalgalı bir kumul manzarasıyla çevrili merkezi bir cam su yoluna açılıyor. Kumulun etrafındaki teraslar, yabani güllerin bulunduğu ahşap kutularla ayrılırken, merkezi bir barbekü alanı da bir topluluk dayanağı olarak hizmet veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın