Kanye West, Tadao Ando’nun Proje Yöneticisi Tarafından Dava Edildi

Kanye West, Tadao Ando tarafından tasarlanan evinin eski proje yöneticisi ile davalık oldu. Tadao Ando’nun Proje Yöneticisi Malibu'daki evinin tüm pencerelerini kaldırmayı ve elektriğini kesmeyi reddettiği için West 'in kendisini kovduğunu iddia ediyor.

Yasal işlem, tehlikeli çalışma ortamlarını, belirsiz maaşları ve haksız misilleme amaçlı işten çıkarmaları kapsayan çeşitli çalışma koşulunun ihlallerine işaret ediyor.

Dava, iddiaya göre Tadao Ando’nun önerdiği ve inşaatına başlanan 4 yataklı, 4,5 banyolu ev projesini, West’in “1910’lardan kalma bir bomba sığınağına” benzeyen bir yapıya dönüştürmeyi hedefleyen tartışmalı  revizyon talebinden kaynaklanıyor. Mayıs ayında yayınlanan fotoğraflar, evin neredeyse tüm camlarının ve iç donanımının kaldırıldığını gösteriyor. Bu da yüklenicinin West’in aletlerden, elektrik gücünden ve hatta aydınlatma armatürlerinden yoksun bir tasarım peşinde olduğu yönündeki iddialarını güçlendiriyor.

Davacının avukatının beyanlarında, Kanye West’in işçilere çok kötü davrandığı, proje yöneticisini uygunsuz görevleri yapmaya zorladığı, güvensiz, hatta yasa dışı isteklerde bulunduğu belirtiliyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın