Kanal İstanbul’da Çalışmalar Haziranda Başlayacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul’un yapımıyla ilgili çalışmalara haziran ayında başlanacağını söyledi.

Çalışmaların ilerlediğini dile getiren Bakan Yıldırım, “Bu sene içerisinde de inşallah yapımı için çalışmaları başlatıyoruz. Haziran ayından itibaren. Kanal İstanbul ile Boğaz’ı 50 bin tane geminin, 10 bin tane nükleer bombaya eşdeğer tankerlerin korkulu rüyası olmaktan çıkaracağız.” dedi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Ulaştırma Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği “Osmanlı Devleti’nde Nehirler ve Göller Sempozyumu” dün Kayseri’de başladı. Sempozyumun açılışında konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, güzergâhı sır gibi saklanan Kanal İstanbul projesiyle ilgili çalışmalarda önemli ilerleme kat edildiğini dile getirdi. Kanalın yapımıyla ilgili çalışmalara haziran ayında başlanacağını kaydeden Yıldırım, projeyle ilgili şunları söyledi: “Şu anda çalışmaları önemli ölçüde ilerlemiş durumda. Bu sene içerisinde de inşallah yapımı için çalışmaları başlatıyoruz. Boğaz’ı daha ziyade eğlence ve daha sosyal amaçlı kullanmayı amaçlıyoruz. Bunun için bir alternatif Karadeniz’den Marmara’ya kanal projemiz var. Bu proje yaklaşık 45 kilometre uzunluğunda olacak. Ve bütün yük trafiği İstanbul Boğazı’na uğramadan by-pass yaparak kuzeyden güneye devam edecek.”

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kayseri’ye daha büyük yeni bir havaalanı yapılacağını da söyledi. Kayseri’ye daha önce çok iyi bir havaalanı yapmak istediklerine dikkat çeken Yıldırım, “O zaman askerlerden araziyi alamadık. Ama şimdi onlar da olumlu bakıyor. Daha güzel bir havalimanını inşallah Kayseri’ye kazandıracağız.” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın