Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu Kabul Edildi, İBB Protokolden Çekiliyor

Kanal İstanbul projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun bulunarak kabul edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, iş birliği protokolünden çekildiklerini açıkladı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Kanal İstanbul projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun bulunarak kabul edildi.

Geçtiğimiz hafta Toplu Konut İdaresi’nde düzenlenen İnşaat Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı’nda konu ile ilgili gelişmeleri aktaran Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, üst düzey hassasiyetle projeye çalıştıklarını ve bir hafta içerisinde raporun sunulacağını belirtmişti. Rapor, halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda on gün süre ile görüşe açık olacak.

Kanal İstanbul Projesi Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’nu incelemek için tıklayınız.

Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’nun Bakanlık tarafından kabulünün duyurulduğu dakikalarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, altı aylık görev süresi boyunca yaptıkları çalışmaları özetleyen bir basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlamaktaydı. Toplantıda ÇED raporunun sorulması üzerine İmamoğlu, 2018 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin bakanlıklar ile imzaladığı iş birliği protokolünden çekildiklerini açıkladı.

“2018 yılında Büyükşehir Belediyesi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile, bana göre usule uygun olmayan şekilde imzalanmış ya da imzalatılmış olan iş birliği protokolünden İBB olarak çekiliyoruz. Çekildiğimizi de yazılı olarak bugün itibarı ile her iki bakanlığa da iletmiş durumdayız. Protokol hukuksuzdur ve yetkisiz bir imza ile devreye sokulmaya çalışılmıştır.”

İmamoğlu, 25 Aralık Çarşamba sabahı Saraçhane’de konuyu detaylı olarak ele alan bir basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Etiketler

Bir yanıt yazın