Kanada’da Küçük Bir Kır Evi: Chester House

Kanada merkezli mimarlık ofisi MacKay-Lyons Sweetapple Architects, ülkenin güneydoğu kıyısında bulunan Nova Scotia’daki aynı adı taşıyan okyanus kıyısındaki köyün dışındaki ormanlık bir arazide minimal bir kır evi tasarladı.

ABD’de yaşayan bir müşteri için tasarlanan kır evi, ev sahibinin “iyi hissettriren basit bir kır evi” talebine cevap verecek şekilde inşa edilmiş. Ekip, mütevazı ve işlevsel hissettiren minimalist mimariyi benimseyen bir konut oluşturmuş.

Evin minimalist formu, karakterine de yansımış. Ev sahibi için zarif bir dış mekan alanı olarak tasarlanan sundurmada sedir ağacı kullanılmış.

Nova Scotian teknelerini inşa etmek için yüzyıllardır kullanılan ve yerel konutlara da uygulanan bir inşaat tekniği olarak; üçgen çatılı binanın dış kaplamasında 5 cm kalınlıkta sedir paneller kullanılmış.

Dış cephenin minimalist yaklaşımı içeride de devam ettirilmiş. Evin içinde de temel olarak beton ve ahşap kullanılmış. Dikkatlice hesaplanmış iki kat yükseklikte boşluklar ve stratejik açıklıklarla mekansal derinlik sağlanmış.

Işık ve hacmin uyumu ile dört kata yayılan iç mekanda muhteşem bir aydınlık yapı oluşmuş. Evin içerisinde nötr bir renk paleti, düz yüzeyler ve az sayıda mobilya kullanılarak dikkatin dışardaki manzaraya yönlenmesi sağlanmış.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın