Kanada’da Karlar İçerisinde Kaybolan Bir Dağ Evi

Kanada’da Karlar İçerisinde Kaybolan Bir Dağ Evi

Montréal merkezli ofis Atelier l'Abri Kanada’nın Laurentian Dağları bölgesinde bir kasaba olan Morin-Heights’on dışında dört kişilik bir aile için dağ evi tasarlamış.


Schnee-Eule dağ ev projesi, ev sahiplerinin doğanın sakinliğinin tadını çıkarmak için şehirden kaçmalarına olanak tanıyacak şekilde hayata geçirilmiş.

Binanın tasarım dili, projenin ismine de ilham veren Avusturya Alp mimarisinden esinlenmiş. Projenin adı olan Schnee-Eule, özellikle kışa iyi uyum sağlamış beyaz bir yırtıcı kuş olan kar baykuşunun Almanca karşılığından alınmış.

Konsept geliştirme sırasında, inşaatın karbon ayak izini sınırlayan kare plana büyük önem verilmiş. Dikey hacim sayesinde , üst kattaki yatak odaları sanki bir ağacın tepesindeymiş gibi manzaraya hakim tasarlanmış.

Açık hava etkinlikleri aile yaşamının merkezinde yer aldığından, kır kayağı ve dağ bisikleti parkurlarına doğrudan erişim sağlamak için alt kata bir malzeme odası yerleştirilmiş. Geniş bir teras ve korunaklı veranda, yaşam alanları ile dışarısı arasında yumuşak bir geçiş sağlamak için güneye bakacak şekilde planlanmış.

Dikey olarak uygulanan beyaz ahşap kaplama ile ev kış manzarasında kar içerisinde kaybolacak şekilde hayata geçirilmiş. Yatay alt bölümler, büyük çıkıntıları olan çift eğimli çatı gibi geleneksel eklemelerle klasik dağ kulübesi havası yakalanmış.

İç mekan, sakin ve sıcak bir atmosfer ile karakterize edilmiş. Yaşam alanın merkezine yerleştirilen odun sobası ile mekanda dinlendirici bir ortam sağlanmış. Ev için özel olarak üretilen el yapımı mobilyalar, Montreal merkezli bir ahşap ustası olan Inat tarafından tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın