Kanada Tarihi Yapılarını Engelli Erişimine Uygun Hale Getiriyor

Kanada, federal mülkiyetteki tarihi miras yapılarını daha erişilebilir hale getirmek istiyor.

Kapsayıcı tasarım danışmanlığı veren Human Space, ülkenin federal mülkiyetindeki tarihi miras yapılarını daha erişilebilir hale getirmek amacıyla Kanada hükümeti tarafından görevlendirildi. İki buçuk yıl olarak programlanan projede, binaların miras değerinden ödün vermeden engelli kullanıcılar için erişilebilir nitelikler artırılmaya çalışılacak.

Proje, federal mülkiyetteki tarihi miras binalarının çevresel bir taramasının yanı sıra engelli grupları, uzmanlar ve diğer ilgili taraflarla diyalog kurmak için bir sosyal yardım programı ile başlayacak.

Araştırma aynı zamanda miras yapılarındaki erişilebilirlik kılavuzlarına ilişkin ulusal ve küresel örneklerin incelemesi ve tekerlekli sandalye kullanıcıları ile işitme veya görme güçlüğü çeken kişiler dahil olmak üzere ilgili topluluklarla bir dizi yerinde atölye çalışmasını içerecek. Tasarım ekibi daha sonra çözümleri kullanıcı gruplarıyla test edecek ve en iyi uygulama önerilerini içeren bir rapor yayınlayacak.

Human Space direktörü Jesse Klimitz: “Kanada’nın tarihi miras yapıları herkese ait ve tarihimizi hissetmemizi sağlıyorlar. Bu nedenle, bu yapıları, engelleri ne olursa olsun tüm insanlar için erişilebilir kılmak için birlikte çalışmamız çok önemli. Tarihi bütünlüklerini korurken tarihi yapılara müdahale zor bir iştir. Ancak toplu tartışma ve düşünmeyle, bu önemli yapılara karşı müdahalelerde sorumlu bir şekilde özen gösterirken, erişebilir niteliklerini artıracak çözümler bulacağız,” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın