Kamusal Mekanlarda Acil Durum Kiti

MIT bünyesindeki Kentsel Risk Labaratuvarı (Urban Risk Lab), doğal felaketler karşısında tedbir almayı sağlayan modüler bir kentsel mobilya tasarladı.

Kampüs PREBHubs, MIT Kentsel Risk Labaratuvarı’nın kasırga gibi doğal felaketler karşısında toplulukların harekete geçmesini sağlayan kampüs hazırlık kampanyasının bir parçası. 

Bu modüler istasyon; kısa dönemli ve acil, enerji, iletişim ve malzeme tedariği ihtiyaçları için yapılmış. Acil durum ve ihtiyaçlarda fayda sunmasının yanı sıra, yaratıcı dış mekan aktiviteleri sunmasıyla da, kamusal mekan kullanımını destekleyen bir proje.


PREPHub A

Proje, su, enerji tedariği, yemek pişirme imkanlarını; sağlık ve iletişim hizmetleri gibi donanımları sunan bir kaç çeşit modüler üniteden oluşuyor. Strüktür, pedallı doğru akım jenaratörü ve güneş panelleriyle donatıldığı için, kentin ana şebekesinden bağımsız çalışabiliyor.


PREPHub B

Modüller, kamusal mekanlardaki buluşma noktaları olarak gündelik yaşama entegre olabiliyor. Bu entegrasyon, yaşanabilecek olası bir felaketten önce insanların ekipmanlara aşina olmasını sağlıyor. San Francisco’da yerleştirilen prototipler, yerel topluluk tarafından oldukça benimsenmiş, kullanılmaya başlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın