Kamusal Alanda Gölge Oyunları

Boston merkezli Höweler + Yoon, Arizona'nın Phoenix kentindeki bir park için birbirine monte ederek tasarladığı çelik modüllerden çok boyutlu bir gölgelik enstalasyonu yarattı.

Geometrik modüllerin kümelenmesiyle oluşan, toz boya ile kaplı “Shadow Play” isimli çelik enstalasyon, ince fakat sert bir yapıya sahip. Dikey desteklerle düzenlenmiş kümeler sıcak yaz günlerinde güneş ışığını engellerken aynı zamanda oluşturduğu geometrik gölgelerle zemin üzerinde dinamik desenler çiziyor.

Fotovoltaik paneller gölgeliğin üzerine monte edilmiş ve her modül güneşin doğrudan vurduğu yerlere konumlandırılmış. Güneş panelleri tarafından üretilen enerji pillere depolanarak yapının geceleri de aydınlatılması sağlanmış. Ağaçlar ve peyzajla daha zengin bir görünüm kazandırılan enstalasyon için güneşliklere benzeyen geometrik şekillerde metal banklar tasarlanmış.

Bölgenin güzelleşmesi için amaçlanan büyük bir iyileştirme düzenlemesinin de parçası olan proje ile yayalar, bisikletliler ve sürücüler için daha güvenli bir yer haline gelen park, şehir yetkilileri ve toplum liderlerinin de katıldığı resmi bir törenle Temmuz ayında açıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın