Kamu binaları güçlendiriliyor

İstanbul İl Özel İdaresi onlarca okulu güçlendirdi, 37 okulu yıkarak yeniden yaptı. 136 okulun daha projelendirildi, yıkılıp yeniden yapılacak. Hastaneler ve karayolları da depreme karşı yenileniyor

İstanbul İl Özel İdaresi bütçesinden 84 okulun güçlendirilmesi ve depreme dayanıklı olmayan 175 okul binasının yıkılarak yeniden yapımı, ayrıca İSMEP (İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık) Projesi kapsamında da 315 okulun güçlendirilmesi ve 37 okul binasının yıkılarak yeniden yapımı tamamlandı. 8 okulun yıkılıp yeniden yapımı ise devam ediyor. Güçlendirmesi ekonomik bulunmayan okulların yıkılıp yeniden yapılması için de 136 proje hazırlandı. Yetkililer neler yapıldığı hakkında şu bilgileri verdi:

7 sosyal hizmet, 2 yurt binasının yanı sıra, İSMEP Projesi kapsamında da 3 öğrenci yurdu (Fatih Kız, Edirnekapı Erkek Öğrenci ve Avcılar Atatürk Kız yurtları) güçlendirildi. Kadırga Erkek Öğrenci, Vezneciler Kız, Hürriyeti Ebediye Erkek Öğrenci, Marmara Üniversitesi Özmen Aktar Kız yurtlarında çalışmalar sürüyor.

Zeytinburnu Atatürk Öğrenci Yurdu’nun yeniden yapım projelerinin hazırlanması başlatıldı. 5 Sosyal Hizmet Binası, Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Merkezi, İstanbul Eğitim Merkezi, Bahçelievler Kadın Konukevi, Bahçelievler Şeyh Zayed Çocukevi, Çamlıca Fahrettin Kerim Gökay Huzurevi, Kartal Emrullah Turanlı Çocuk Yuvası güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

Bugüne kadar 48 hastane ve poliklinikte güçlendirme çalışması gerçekleştirildi. 3 hastanenin (Pendik Devlet Hastanesi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Amatem ve Nevroz Blokları, Beykoz Devlet Hastanesi) güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Yıkılmasına karar verilen Koşuyolu Kalp-Damar Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerine yapılması planlanan Koşuyolu Pediatrik Hastanesi için ihale sonuçlandı.

Fatih Semt Polikliniği güçlendirme çalışmaları, Levent Semt Polikliniği’nin yeniden yapımı tamamlandı. Zeytinburnu Hıfzıssıhha Enstitüsü, Bayrampaşa Topçular Semt Polikliniği, Şile Devlet Hastanesi, Bayrampaşa Sağmalcılar Devlet Hastanesi, Sait Çiftçi ve Sultanahmet Semt polikliniklerinin ise güçlendirme çalışmaları devam etmekte.

Okmeydanı ve Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma hastaneleri için 800’er yataklı yeniden yapım için ihale süreci başlatıldı. Paşabahçe Devlet Hastanesi, Sultanbeyli Tacirler Vakfı Hastanesi, Kadıköy Yeldeğirmeni Semt Polikliniği için güçlendirme ihale süreci devam etmekte.

Haydarpaşa Numune Hastanesi bahçesinde 2115 m2 alana yaptırılan Türkiye’nin ilk “Deprem Hastanesi” hizmete hazır hale getirildi. Deprem Hastanesi, afet dışında diğer zamanlarda poliklinik olarak hizmet vermekte.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait 26 tarihi ve kültürel varlığın (176 adet bina) değerlendirmesi tamamlandı. Ayrıca, Topkapı Sarayı 4. Avlu, Mecidiye Köşkü, Arkeoloji Müzesi Ek ve Klasik Bina ve Ayasofya Müzesi Müdürlüğü Aya İrini Anıtı’nın deprem performansı değerlendirilerek güçlendirme çalışmalarına hız verildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın