Kampa Bile Tahammül Edemediler

İğneada’nın dünyada nadir bulunan eşsiz longozlarını ve Istranca Ormanları’nı sahip çıkmak için Kuzey Ormanları Savunması’nın 5-6 Temmuz’da yapacağı kampa izin çıkmadı.

İğneada’da tek kamp yapılabilecek Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait Mert Gölü kenarındaki alanda kamp yapmak üzere yapılan başvuru, İğneada Kaymakamlığı tarafından reddedildi. Ancak Kuzey Ormanları Savunması (KOS) programı sadeleştirerek 5-6 Temmuz’da İğneada’da etkinliğini gerçekleştirme kararı aldı.

KOS adına Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO), bölgedeki tek kamp alanı olan Mert Gölü kenarındaki bölgede kamp yapabilmek için İğneada Orman Bölge Müdürlüğü’ne izin başvurusu yaptı. Bu sırada 2 günlük kamp etkinliği için 600’e yakın kişi katılımcı olmak için başvuruda bulundu. Kampın yapılmasına bir iki gün kala İğneada Kaymakamlığı DAYKO yetkililerini çağırarak kampa izin verilmeyeceğini söyledi. Ancak yapılan resmi başvurunun neden reddedildiğine ilişkin hiçbir resmi tebligat yapılmadı. KOS Yürütme üyelerinden Çiğdem Çidamlı, “Bize yazılı bir tebligat yapmadıkları gibi kaymakam; arkadaşlarımızın görüşme taleplerini de kabul etmiyor. Neden izin çıkmadığını bilmiyoruz. Ama İçişleri ve Orman Bakanlığı’nın Ankara’dan müdahale ederek engellediğine dair duyumlar aldık” dedi.

KOS, engellemelere karşın kamptan vazgeçmedi ve “İğneada longozlarını” termik-nükleer santral ve taşocaklarına gibi doğa düşmanı tehditlere karşı savunmak için 5-6 Temmuz’da başka bir alanda kamp yapmaya karar verdi. Hafta sonu; tuvalet, su, elektrik, aydınlatma imkanı bulunmayan İğneada’ya 14 km mesafede, termik santralin kurulmak istendiği Beğendik Köyü civarındaki alanda kamp kurulacak. Koşullar kısıtlı olduğu için çocuklarıyla gelmeyi planlayanlar tek tek aranarak durumdan haberdar edildi. Programda yer alan bisiklet etkinliği, yeryüzü sofrası, çocuklara kukla gösterisi, konserler ve atölyelerin bir kısmı iptal edildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın