Kamil Ocak ‘Meydan’ Savaşı

Belediye yeşil alan sözü verdi, Cumhurbaşkanı ‘cami’de ısrarlı, TOKİ ‘AVM’ diyor, Gaziantep halkı direniyor.

Süper Lig’in köklü takımlarından Gaziantepspor’un halen maçlarını oynadığı ve yeni sezonda yıkılması beklenen Kamil Ocak Stadı’nın 44 bin metrekarelik dev arazisi paylaşılamıyor.

G.Antepspor’un önümüzdeki sezon yeni stadına taşınması sonrası kullanım dışı kalacak olan Kamil Ocak’ın arazisi, kentin en değerli yeri olarak ön plana çıkarken, bu alanın ne şekilde değerlendirileceği G.Antepliler’in kafasında soru işareti bıraktı.

800 Milyon TL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’yken G.Antep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan ve seçim sürecindeki vaatlerinde, G.Antepspor’a yeni stat kazandırılacağını belirterek, Kamil Ocak Stadı’nın yeri için de, ‘Yaşam Kent Meydanı’ sözü veren Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kenti ziyaretinde yaptığı, “Kamil Ocak Stadı’nın yerine, Antep’in en büyük camisini inşa ettireceğiz” açıklamasının ardından zor durumda kaldı. Bu gelişmeler yaşanırken, G.Anteplileri üzen asıl olay ise TOKİ’nin devreye girmesiydi. Kamuoyuna sızan masterplanda, Kamil Ocak Stadı’nın kentin göbeğindeki arazisine AVM ve rezidans yapılması planlanmıştı. Bu alanın yaratacağı tahmini rant ise 600 ile 800 milyon TL arasında.

İlk Tepki Doğan’dan

44 bin metrekarelik arazi üzerine oynanan oyunlara ilk tepki Antep kentinin önemli isimleri, STK’ler ve eski Belediye Başkanı Celal Doğan’dan geldi. Mimarlar Odası, Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, “Kentin soluk alacağı meydanlara ihtiyaç var, sözünde dur başkan” mesajı verirken, BDP’den milletvekili adayı olmaya hazırlanan eski Belediye Başkanı Celal Doğan ise, “O arazide camiye ihtiyaç yok, kentimizin çok sayıda camisi var. Kent insanının, öncelikli ihtiyacı meydan” dedi.

“Başkan Verdiği Sözü Tutsun”

Mimarlar Odası G.Antep Başkanı Sıtkı Severoğlu, Kamil Ocak Stadı’nın yıkılmasının başlı başına bir yanlış olduğunu ve STK’ler olarak gelişmeleri endişeyle izlediklerini söyledi. Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Severoğlu, “Deniyor ki stat trafiği altüst ediyor. Hayır, o bölgede hafta sonu ve hafta içi akşam maç oynandığı için trafik sorunu yok. Kaldı ki, eğer 10 bin kişilik cami yapılırsa trafik daha kötü olur. Biz camiye karşı değiliz, zaten o bölgede 4 cami var. Eğer büyük bir cami isteniyorsa, çevreyolu kenarına yapılabilir Adana örneğinde olduğu gibi. Kaldı ki bu tercih bile uzmanların görüşleri ile kent halkının istekleri doğrultusunda gerçekleşir. Görünen o ki bu arazi için bir AVM ve rezidans planı var, bunu ilan da ettiler. Ama tepkiler olunca geri adım atılmıştı. Hatta Belediye Başkanı Şahin, adaylığı süresince yeşil alan sözü verdi. 3 üniversiteden proje istendi, yarışma düzenlendi. Çok güzel eserler ortaya kondu. Şimdi ne olduysa birden AVM, rezidans olmazsa da cami ısrarı ortaya çıktı. Biz STK’ler olarak Fatma Şahin’in sözünde durmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın