Kamboçya’da Temiz Su Toplayan Bir Topluluk Merkezi

Hong Konglu mimarlık ofisi Orient Occident Atelier, küçük bir Kamboçya köyü olan Sneung için temiz su toplayan bir topluluk merkezi tasarladı.

Kamboçya, küresel ısınmanın etkilerine karşı en savunmasız ülkelerden biri. Değişen yağış modelleri, daha uzun kuraklık dönemlerine, daha kısa yağışlı mevsimlere ve zaman zaman halkının su güvenliğini tehdit eden ani sellere neden oluyor.

Önlem amaçlı inşa edilen WaterHall adı verilen 60 metrekarelik kompleks, boşluklu bal peteği tuğladan inşa edilmiş iki yapıdan oluşuyor.

Binanın yapılmasındaki amaç, şimdiye kadar tamamen kirli kuyulara ve yılın yarısında kuru olan yakındaki bir göle bağlı olan yerel topluluk için daha güvenilir bir içme suyu kaynağı yaratmak.

Yeraltı boruları sistemi kullanarak yakındaki bir gölden su getiren iç pompayı ve arıtıldığı su filtreleme sistemini korumak için yapılan binalardan birisi halka tamamen kapalı.

Diğer bina, iç ve dış yarım duvarlı ve beton direklerle desteklenen içbükey metal çatılı açık bir salon. Bu, yağmur suyunu yapının merkezindeki geleneksel bir seramik kaba akıtmak için tasarlanmış.

Binanın beton zemini, yerel halka toplantılar ve topluluk şenlikleri için bir alan sağlayan bir tür basitleştirilmiş amfitiyatro oluşturmak için uygun.

WaterHall, açık tuğlalara gömülü bir dizi musluğa pompalanan filtrelenmiş göl suyunun yanı sıra seramik sürahiler kullanılarak toplanabilen taze yağmur suyu sağlayarak Sneung’un su kaynağını çeşitlendirmeyi umuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın