Kaliforniya’daki Bir Eve Göz Alıcı Ek

Kaliforniya’daki Bir Eve Göz Alıcı Ek

Mimar Neal Schwartz’ın Kaliforniya Sonoma’daki evi, bir stüdyo alanını ekleyerek yakın zamanda yenilendi.

Yaklaşık 36 metrekare büyüklüğündeki ek yapı, pandemi şartlarında oluşan sokağa çıkma kısıtlamaları için tam zamanında tamamlanmış, son iki yılın zor zamanlarında mimarın ofisi ve sığınağı olarak hizmet vermiş.

Adını, bölgenin kırsalında bulunan güvercinler veya kumrular için geleneksel “dovecote” (güvercinlik) evlerinden alıyor.

Mourning Dove, Kuzey Amerika’nın en fazla görülen güvercin türü. Kuşlara saygı amacıyla Schwartz ve ekibi, stüdyoyu tepesinde yuva kutuları bulunan geniş bir kule ile tasarlamış. Açılı çatı, kuş tüylerinden esinlenen özel lazer kesimli metal kiremitlere sahip.

Ek yapı, iç mekan sadeliği, işlevselliği ve modern minimalist tarzı açısından ana evi (aynı mimar tarafından 10 yıl önce tasarlanmış) takip ediyor. Bununla birlikte, mimarlık ofisi tamamen sakinlerinin ihtiyacına göre etkileyici bir yaklaşımı benimsiyor. Kompleks, bir tatil inziva yeri olarak tasarlanmış ancak mimar buranın büyük olasılıkla “kalıcı bir yuva”ya dönüşeceğine inanıyor.

Doğayı çerçeveleyerek yerleştirilmiş pencerelerin altında iki masa bulunuyor. Üstte bir ışıklık açıklığı, kuş gözlemciliğine olanak sağlıyor. İç mekan duvarları San Franciscolu zanaatkar Orit Yanai tarafından sıvanarak mekana dokunsal ve organik bir his verilmiş. Bunlarla beraber, raflar ve köşeler, mekanın gerektiğinde zahmetsizce bir çalışma alanı olarak da işlev görmesini sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın