Kalıcı Beton Elemanlar ve Değişebilen Ahşap Eklentilerin Kontrastıyla Tasarlanan Konut

Kalıcı beton formlar, gelecekte kolayca uzatılacak veya değiştirilecek şekilde tasarlanan ve kullanıcının iç mekanı ihtiyaçlarına göre uyarlamasına olanak tanıyan evin ahşap çerçeveli duvarları için bağlantı noktaları görevini görüyor.

Office M-SA kurucu ortağı Meiri Shinohara: “Beton temellerin mobilyalar gibi yerleşerek mekanı ayırmasıyla bir mekan algısı oluşturduğu ve kalma hissini tetiklediği bir ev tasarladık. Beton yapı orada yüz yıl ayakta kalabilirken ahşap yapı birkaç yıl içinde uzatılabilir veya yıkılabilir.”

Evin içi ve dışı boyunca görünen beton elemanlar, kapalı bir bisiklet barınağından, merdivenlere, şömineye, masalara, kitap raflarına ve saksılara kadar her şeyi oluşturuyor.

Daha sonra kullanıcılar tarafından yeniden yorumlanabilecek olan beton elemanlar, her kompakt odaya bir işlev veya amaç duygusu vermek için Office M-SA tarafından yerleştirildiler.

İki beton merdiven tarafından ana hatlarıyla bölünen ev, işlenmiş ve tek eğimli iki formdan oluşuyor. Bir merdiven, evin iki katını birbirine bağlamak için kemerli bir açıklığın üzerinden geçerken diğeri çevredeki verandadan çatı terasına çıkıyor.

Evin kuzey tarafında, verandaya bakan büyük pencerelerin olduğu iki kat yüksekliğinde bir oturma ve yemek alanıyla beraber balkona ve üstteki yatak odasına yönlendiren beton merdivenler yer alıyor.

Güneyde, ahşap katlı çatı terasına açılan dört yatak odasının yanı sıra bir çalışma odası ve banyo tasarlandı.

Shinohara, “Beton nesnelerin düzenine pişirmek, okumak, geçiş yapmak veya mekanı değiştirmek gibi kullanımlara bağlı olarak karar verildi,” dedi.

Ayrıca Shinohara, “Belli belirsiz bağlantılı odaların, yıllar içindeki değişiklikler ve günlük değişiklikler nedeniyle işlevlerini değiştireceği varsayılıyor,” diye ekledi.

“Umarım birileri alanı başlangıçta planladığımıza aykırı olarak beklenmedik bir şekilde kullanır.”

Evin içi, açığa çıkarılmış betona kontrast oluşturan ahşap panellerle kaplandı. Aynı ahşap, beton yapıların bazı kısımlarına gizlenmiş depolama alanları, raflar ve dolaplar oluşturmak için kullanıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın