Kaleseramik, Tête-à-Terra Projesi ile Dutch Design Week 2023’te Yer Aldı

Kaleseramik, dünya çapından yaklaşık 350 bin ziyaretçi çeken Avrupa'nın önde gelen tasarım etkinliklerinden biri olan Hollanda’daki Dutch Design Week 2023'te, paydaşı olduğu Tête-à-Terra projesi ile yer aldı. Dutch Design Week 2023, 21-29 Ekim 2023 tarihlerinde Eindhoven'da düzenlendi.

Kaleseramik, ATÖLYE Architecture ve Mono Earth iş birliği ile hayata geçirilen proje kapsamında, 6 ton pişmiş seramik kırığı, yerel killerle yeniden toprak tuğlalara dönüştürüldü. Kapadokya Bölgesi’nin eşsiz toprağı ve kırık seramik parçalarından elde edilen tuğlalarla yapı sektöründe kullanılan malzemelerin döngüselliğine dikkat çeken bir pavyon inşa edildi.

Atıkların dönüştürülmesiyle inşa edilen pavyon ile dünyanın yaşadığı baş döndürücü hızlı gelişime vurgu yapıldı. Enstalasyonu oluşturan karşılıklı iki duvar, rastgele karşılaşmalar için samimi bir mekan oluşturmasının yanında, ziyaretçilere kısa bir süre için yavaşlama fırsatı sağlayarak, bireysel etkileşimi teşvik eden bir ortam yarattı.

Hızlı ilerlemenin ve teknolojik gelişimin dünyayı nasıl kontrol ettiğini eleştirel bir bakış açısı ile sunan enstalasyon, katılımcıları yavaşlamaya ve doğal dünya ile yeniden bağlantı kurmaya davet etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın