Kaleiçi Çalıştayına İlgi Azdı

Antalya'nın çekirdek kenti Kaleiçi için hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu, düzenlenen çalıştayda masaya yatırıldı.

Aslında çalıştay, Kaleiçi sakinlerini bilgilendirmek üzere yapıldı ama toplantıya vatandaşın katılımı beklenenden azdı. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Aysun Öztürk, bürokrasi nedeniyle çoğu kez elleri kolları bağlı kaldıklarına dikkat çekti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu, düzenlenen çalıştayda görücüye çıktı. Belediye Kültür Salonunda düzenlenen Kaleiçi Çalıştayı, aslında Kaleiçi sakinlerini bilgilendirmek ve onların görüşlerini almak üzere düzenlenmişti ama, toplantıya katılım beklenenden azdı.
Kaleiçi’nin kentsel sit alanı olmasının yanında Turizm Gelişim Bölgesi olduğunu da söyleyen Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Aysun Öztürk, hazırlanan planların uygulamaya geçmesi noktasında ciddi bir ür geçtiğini belirterek, bürokratik işlemlerin işleyişini anlattı.
Öztürk, ayrıca 20 yıldır bir koruma amaçlı imar plan revizyonu olan bölgeye ilişkin , yeni hazırlanan planın getireceği değişiklikleri anlattı.
ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Restorasyon Uzmanı Doç. Dr. Emre Madran da yeni plan revizyonuyla bölgede konut ve pansiyon kullanımını arttırmayı amaçladıklarını söyledi.
Mardan, bölgede konut kullanımının artmasıyla, Kaleiçi’nin ticarete mahkum olmaktan kurtarılacağını söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın